EDB gulv

EDB gulve bliver også ofte kaldt installationsgulve eller dobbeltgulve. Denne type af gulv gør det muligt at føre kabler, installationer og rørføringer nemt og fleksibelt under gulvet. Et EDB gulv anvendes ofte i kontorbygninger, datacentre, og serverrum, hvor der er behov for at håndtere store mængder datakabler og elektriske installationer.

Flere fleksible gulvflader med et EDB gulv

Et EDB gulv skjuler ledninger og kabler under gulvet, så der skabes fri bevægelighed og fleksibilitet i rummet. Det er en stærk og stabil gulvløsning, som skaber orden og sparer plads, og som er velegnet til såvel renovering som nybyggeri.

Fleksibiliteten når nye højder med EDB gulve

Traditionelle hævede edb gulve er et særdeles teknisk krævende produktområde, der kræver stor erfaring at håndtere. Et hævet edb gulv adskiller sig primært fra et kabelføringsgulv ved at kunne indstilles i varierende højder fordelt over den samlede gulvflade. Niveauforskelle eller skrånende overflader er derfor ingen hindring for montering af et hævet edb-gulv.
Kontakt os for at høre mere

Vil du høre mere om vores EDB gulv løsninger?

Er du interesseret i en effektiv og fleksibel løsning til håndtering af kabler og installationer i dine kontorlokaler, datacentre eller serverrum? Så er vores EDB-gulv løsninger det perfekte valg for dig! Vores team af erfarne fagfolk har ekspertisen til at håndtere selv de mest teknisk krævende opgaver inden for hævede EDB-gulve.

Udvalgte kundecases

Classic Car House

Scandic Spectrum

WSP Danmark

Kalvebod Brygge

Axel Towers

PharmA Science

KUA2

Kua3

Dokk1

Metalskolen

DTU Biosustain

Margretheholmen

Bastionen

Ørestad skole

Green hills

Sankt Kjelds Gård

Køge Sygehus

Her er hvad du skal vide om EDB gulve

Installationsgulv

EDB gulve bliver også kaldt installationsgulve og bruges i teknisk tunge lokaler og i større kontorlokaler. Der findes to forskellige typer af installationsgulve, nemlig:

  • Kabelføringsgulve: Denne type af installationsgulve kan ikke justeres i højden, hvorfor underlaget skal være plant. Kabelføringsgulve opsættes med højder fra omkring 37 mm til 120 mm.
  • Dobbeltgulve: Den anden version af installationsgulve er dobbeltgulve. Her er der ikke specielle krav til underlaget, idet benene er justerbare på op til 2.000 mm.

Et installationsgulv udgøres af demonterbare gulvplader, der er installeret på et underlag, som hæver dem over undergulvet. På den måde bliver der dannet et hulrum, hvor installationerne kan etableres.

Kabelføringsgulve

Gulvpladerne til kabelføringsgulve er fremstillet af galvaniserede stålplader, der er kantbukkede for at sikre deres styrke. Når det kommer til gulvbelægning til kabelføringsgulve, så anbefales det at bruge produkter, som enten kan ligge løst eller fastgøres med en hæfteklæbe. Derfor er tæppefliser en af de mest almindelige anvendte gulvbelægning til kabelføringsgulve.

Hvis du vælger tæppefliser med en magnetisk bagside, så kan de installeres uden brug af lim.

Krav til kabelføringsgulve

Kabelføringsgulve overholder ofte følgende retningslinjer:

  • En indbygningshøjde mellem 37 og 120 mm.
  • Designet til at håndtere en maksimal punktbelastning på op til 10 kN, hvor trædefladen er 25 x 25 mm.
  • Ved en belastning på 3 kN vil nedbøjningen være mindre end 2,4 mm for at sikre stabilitet og holdbarhed

Vi står klar til at rådgive dig omkring EDB gulve

Har du brug for hjælp til dit projekt? Så tøv endelig ikke med at kontakte os.